Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g26g15kcal0.4g3.3g0g0.2g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.2g1.7kcal0g0.4g0g0.2g
Culinesse (Flora), annos 10g1.6g7.5kcal0g0g0.8g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1g9kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana82g74kcal1.4g8.4g3.6g1g
Valittu annoskoko41g37kcal0.7g4.2g1.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna21g19kcal0.4g2.1g0.9g0.3g
Arvot/100g100g91kcal1.7g10.2g4.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=399165