Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 17g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.4g1.4kcal0.2g0.2g0g0g
Neljänviljanhiutale 1g3.4kcal0.1g0.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.9g5.8kcal0.2g1.1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana82g160kcal5.2g32.2g0.4g2.2g
Valittu annoskoko41g80kcal2.6g16.1g0.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna21g40kcal1.3g8.1g0.1g0.6g
Arvot/100g100g194kcal6.3g39.1g0.5g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256