Karpin rahkapiirakka (uunipellillinen)

Karppilasta Areksen ohje, hiukan muokattu oman kaapin sisällön mukaiseksi.

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon rahka/jogurtti.

Sekoita keskenään psyllium, leivinjauhe ja jauhot ja lisää taikinaan.

Lisää lopuksi kerma.

Taikinaa voi seisottaa jääkaapissa muutaman tunnin (helpottaa käsittelyä), mutta se ei ole pakollista.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Sekoita täytteen aineet keskenään mieluiten luetellussa järjestyksessä, raasta sitruunasta myös kuori sekaan ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 30 min (riippuu hieman uunista).

Tarjoile jäähtyneenä.

Piirakka on parhaimmillaan viileänä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g7g51kcal0.1g0.1g5.6g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g7g4.9kcal0.8g0.3g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g4.1g24kcal0.9g0.4g2.1g0.4g
Kookoshiutale 1.4g9kcal0.1g0.1g0.9g0.2g
Fiber husk (1rkl=10g)0.1g0kcal0g0g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0g0kcal0g0g0g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g1.2g4kcal0g0g0.4g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g12g8.2kcal1.4g0.5g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 2.6g3.7kcal0.3g0g0.3g0g
Vaniljauute krav (Luomu), annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml1.2g0.2kcal0.1g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g4.7g16kcal0.1g0.1g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana82g244kcal7.6g3.2g22g1.4g
Valittu annoskoko41g122kcal3.8g1.6g11g0.7g
Annoskoko puolitettuna21g61kcal1.9g0.8g5.5g0.4g
Arvot/100g100g296kcal9.2g3.9g26.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=458684