PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 4.8g2kcal0.5g0g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g7.5g3kcal0.3g0.4g0g0.1g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g9g6.4kcal1.1g0.4g0g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g7.3g2.9kcal0g0.5g0g0.2g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss5.5g1.9kcal0.1g0.2g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7.3g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana83g37kcal4.4g3.8g0g1g
Valittu annoskoko42g19kcal2.2g1.9g0g0.5g
Annoskoko puolitettuna21g9kcal1.1g1g0g0.3g
Arvot/100g100g45kcal5.3g4.6g0g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209