Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g4.2g30kcal0g0g3.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 3.2g4.1kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Ruislese (10g)1.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0.4g
Vehnäjauho, sunnuntai7.3g26kcal0.9g5.2g0.2g0.2g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 8.4g3.3kcal0g0.6g0g0.2g
Maitorahka, Valio, 0,37g4.6kcal0.8g0.3g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)5.6g3.7kcal0.2g0.3g0.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1.7g2.1kcal0.2g0g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana83g175kcal5.4g19g8.6g1.6g
Valittu annoskoko42g87kcal2.7g9.5g4.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna21g44kcal1.4g4.8g2.2g0.4g
Arvot/100g100g211kcal6.5g22.9g10.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557