Kreikkalaiset lihapyörykät

Lisäksi 1 rkl kuivattua minttua, 1 tl anisjauhetta, suolaa ja pippuria.

Sekoita jauheliha ja muut ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi ja seisota taikinaa kylmässä muutama tunti jotta maut tasaantuvat.

Muotoile käsin pieniä pyöryköitä ja paista ne öljyssä teflonpannulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Zibe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha28g47kcal5.3g0g2.8g0g
Sipuli (kuorittu)3.9g1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Oliiviöljy 1g8.7kcal0g0g1g0g
Oregano, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.9g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Kaurahiutale 2.8g11kcal0.4g1.6g0.2g0.3g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g1.1g1.2kcal0g0.2g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.5kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana83g150kcal12.8g4.2g8.8g1g
Valittu annoskoko42g75kcal6.4g2.1g4.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna21g38kcal3.2g1.1g2.2g0.3g
Arvot/100g100g180kcal15.4g5g10.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274062