Paleo lasagna

Paleo Lasagna

* keskikokoinen luomubataatti
* 500 g jauhelihaa
* tomaattimurskaa
* ketsuppia
* suolaa, voita

Kuori bataatti ja leikkaa veitsellä ohuiksi kiekoiksi, n. 1-2mm paksuisia.

Jätä odottelemaan.

Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon hyvä loraus tomaattimurskaa.

Itse käytin yrteillä maustettua.

Mausta suolalla ja jos haluat, jollain hottiksella.

Jätä venttailemaan ja valmista valkokastike (Kamala nimi, yök. Looran kanssa samaa sarjaa.).

Lumikki (eli valkokastike *puist*)

* 3 rkl voita
* 2 rkl kookosjauhoa
* 4 dl kookosmaitoa tai -kermaa
* suolaa

Sulata voi kattilassa ja lisää siihen jauhot, pyörittele hetki.

Lisää kookosmaito tai -kerma ja keittele reilut viitisen minuuttia.

Mausta suolalla.

Kokoa lasagna:

vuoraa lasagnevuoan pohja bataattiviipaleilla ja levitä päälle lihatomaattikastiketta.

Kaada päälle kolmannes lumikista.

Toista kolmesti ja ripottele vielä viimeisen valkokastikekerroksen päälle ensin kookosjauhoa ja sitten ravintohiivaa.

Paista n. 225 asteessa n. tunti.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 334 grammaa

Tropponora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 15g12kcal0.2g2.5g0g0.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha10g17kcal1.9g0g1g0g
Pirkka luomu tomaattimurska5g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Voi 1g7.3kcal0g0g0.8g0g
Kookosjauho, rkl (Tropicai), annos 14g0.7g1.8kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g10g19kcal0.3g0.3g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana83g117kcal5.2g6.6g7.4g1.6g
Valittu annoskoko42g58kcal2.6g3.3g3.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna21g29kcal1.3g1.7g1.9g0.4g
Arvot/100g100g140kcal6.2g7.9g8.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205134