Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 10g72kcal0.1g0g8.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen119g39kcal3.9g5.8g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai181g632kcal21.7g128.3g3.8g5.4g
Hiiva, 50g20g12kcal2.6g0.2g0.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g40g23kcal3.6g2g0.1g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]40g56kcal5.6g5.6g1.4g19.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana820g1669kcal75g283.8g27g49g
Valittu annoskoko410g834kcal37.5g141.9g13.5g24.5g
Annoskoko puolitettuna205g417kcal18.8g71g6.8g12.3g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427