Puolukka-maustekakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Thya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g98g342kcal11.7g69.4g2.1g2.9g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g101g392kcal0.2g97.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.3g4.9kcal0g1.1g0g0g
Neilikka, annos 4g2.7g10kcal0.1g2.1g0.1g0g
Puolukkasurvos sokeroimaton 67g26kcal0.3g4.6g0.3g1.7g
Kananmuna kuorineen punnittu40g51kcal4.4g0.1g3.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 67g221kcal1.3g2g23.4g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g34g241kcal0.3g0.3g26.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana820g2576kcal36.6g354.2g112.6g9.2g
Valittu annoskoko410g1288kcal18.3g177.1g56.3g4.6g
Annoskoko puolitettuna205g644kcal9.2g88.6g28.2g2.3g
Arvot/100g100g314kcal4.5g43.2g13.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128666