Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 111g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g36g10kcal0.2g2.1g0.1g0.9g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g111g343kcal2.8g83.1g0.6g8.3g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g111g377kcal2.8g91.9g0.6g2.2g
Kuivahiiva, annos 11g3g11kcal1.4g1.2g0.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.9g62kcal0g0g6.9g0g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl11g38kcal1.6g6.2g0.7g1.2g
Pellavansiemenrouhe,Risetti18g90kcal4.5g6g5.2g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana820g1862kcal26.6g381g28.6g35.4g
Valittu annoskoko410g931kcal13.3g190.5g14.3g17.7g
Annoskoko puolitettuna205g466kcal6.7g95.3g7.2g8.9g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049