Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Tomaatti 88g20kcal0.5g3g0.3g1.2g
Tomaattimurska 100g29kcal0.6g5.3g0.2g1.9g
Kookosmaito 100g208kcal2g2.8g21.3g0.5g
Kalaliemikuutio 2.5g7.6kcal0.3g0.9g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g2.5g9kcal0g2.1g0.1g0g
Katkarapu 38g26kcal5.4g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana820g678kcal18.2g35.6g50.4g8g
Valittu annoskoko410g339kcal9.1g17.8g25.2g4g
Annoskoko puolitettuna205g170kcal4.6g8.9g12.6g2g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763