Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 141g215kcal27.1g0g11.8g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl47g141kcal4g25.3g2.1g1g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl4.1g37kcal0g0g4.1g0g
Jäävuorisalaatti, rapea31g3.1kcal0.3g0.2g0.1g0.4g
Tomaatti 78g18kcal0.4g2.7g0.2g1.1g
Juustoraaste emmental punaleima47g183kcal13.6g0g14.1g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g31g13kcal0.5g2.8g0.2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore16g3.9kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana820g1233kcal92.2g66.2g65.2g5.6g
Valittu annoskoko410g616kcal46.1g33.1g32.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna205g308kcal23.1g16.6g16.3g1.4g
Arvot/100g100g150kcal11.2g8.1g8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=394760