Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g45g270kcal9.5g3g24.3g0g
Sokeri 45g183kcal0g45g0g0g
Voisarvi croissant 45g163kcal3.6g17.8g8.4g1g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 5g14kcal0.8g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.3g3.9kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Raparperi 150g51kcal1g8.3g0.2g2.1g
Sokeri 16g66kcal0g16.2g0g0g
Fariinisokeri26g107kcal0g26.2g0g0g
Vesi7.5g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana820g2074kcal42.8g299.6g72.2g10.2g
Valittu annoskoko410g1037kcal21.4g149.8g36.1g5.1g
Annoskoko puolitettuna205g519kcal10.7g74.9g18.1g2.6g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759