Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g225g754kcal27g148.5g5.4g18.5g
Grahamjauho 14g45kcal1.5g8.3g0.3g1.4g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 10g32kcal2.9g0.7g2g3.1g
Seesaminsiemen, kuorineen 8g54kcal2.2g0.6g4.6g1g
Rypsiöljy 6.2g55kcal0g0g6.2g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana821g1960kcal70.4g331.2g37.2g49.8g
Valittu annoskoko410g980kcal35.2g165.6g18.6g24.9g
Annoskoko puolitettuna205g490kcal17.6g82.8g9.3g12.5g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.4g4.5g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010