Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Oliiviöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Papu valkoinen, keitetty 42g45kcal3.6g5.9g0.1g3g
Tomaatti, tuore56g11kcal0.3g2.1g0.2g0.8g
Herne 56g39kcal2.8g5.3g0.2g1.7g
Tomaattimurska 70g21kcal0.4g3.7g0.1g1.3g
Kesäkurpitsa zucchini 56g10kcal0.3g1.4g0.2g0.4g
Munakoiso 70g16kcal0.4g2.2g0.1g1.8g
Rajah Mild Curry Paste (10g)5.6g8kcal0.2g0.5g0.6g0g
Kukkakaali 28g6.8kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana821g400kcal17.6g45.4g11.6g20g
Valittu annoskoko410g200kcal8.8g22.7g5.8g10g
Annoskoko puolitettuna205g100kcal4.4g11.4g2.9g5g
Arvot/100g100g49kcal2.1g5.5g1.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62843