Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1749g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl26g66kcal3.1g0.4g5.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g341g96kcal2g20.3g0.7g8.5g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Selleri, annos 50g8.7g1.2kcal0.1g0.3g0g0g
Palsternakka 105g67kcal0.5g12.4g0.4g4.7g
Kiinankaali 262g52kcal4.1g5.9g0.8g2.4g
Peruna, keskikokoinen 60g735g441kcal11g95.5g0.7g6.6g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g612g1347kcal67.3g12.2g116.3g0.6g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%175g192kcal4.7g4.7g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8204g4570kcal187.8g311.8g284.8g48.6g
Valittu annoskoko4102g2285kcal93.9g155.9g142.4g24.3g
Annoskoko puolitettuna2051g1143kcal47g78g71.2g12.2g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501