Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1051g403kcal10.5g72.5g2.1g26.3g
Nauris 525g144kcal5.3g22.1g1.6g10g
Punasipuli, kuorittu, 100g298g80kcal3.9g14.3g0.6g5.1g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Rypsiöljy 98g867kcal0g0g98.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1752g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 350g971kcal7g10.5g98.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8218g5008kcal59g250.2g401.4g84.2g
Valittu annoskoko4109g2504kcal29.5g125.1g200.7g42.1g
Annoskoko puolitettuna2055g1252kcal14.8g62.6g100.4g21.1g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683