Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 13g3.8kcal0.1g0.6g0g0.2g
Palsternakka 4.4g2.8kcal0g0.5g0g0.2g
Nauris 18g4.8kcal0.2g0.7g0.1g0.3g
Lohifilee 105g205kcal19.6g0g14.2g0g
Tilli, tuore 3.5g1kcal0.1g0g0g0.1g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g2.6g5.8kcal0.4g0.4g0.2g0g
Sipulikuutiot Apetit18g4.6kcal0.2g0.8g0g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g18g3kcal0.3g0.4g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 53g173kcal1.1g1.6g18.4g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana822g810kcal44g10.2g65.8g1.6g
Valittu annoskoko411g405kcal22g5.1g32.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna206g203kcal11g2.6g16.5g0.4g
Arvot/100g100g99kcal5.4g1.2g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981