Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 8.2g72kcal0g0g8.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha117g193kcal22.1g0g11.7g0g
Sipuli 29g8.8kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Paprikajauhe 0.6g1.9kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Täysjyväriisi 50g166kcal3g35.3g0.3g3.7g
Lihaliemijauhe/tiiviste 2.9g8.5kcal0.3g0.4g0.6g0g
Vesi146g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 58g60kcal2g10.5g0.6g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana823g1024kcal56g95.8g43.2g12.6g
Valittu annoskoko411g512kcal28g47.9g21.6g6.3g
Annoskoko puolitettuna206g256kcal14g24g10.8g3.2g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.6g5.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316