Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 300g72kcal5.4g6.6g0.9g6.9g
Oliiviöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Tonnikala öljyssä 69g132kcal18.8g0g6.2g0g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana823g601kcal49.2g15g34.4g14g
Valittu annoskoko412g300kcal24.6g7.5g17.2g7g
Annoskoko puolitettuna206g150kcal12.3g3.8g8.6g3.5g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083