Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl176g1015kcal37.1g9.3g88.7g20.4g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g351g2107kcal73.8g23.2g189.6g0g
Hermesetas, annos 5g70g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g1405g604kcal137.7g5.6g1.4g0g
Voi 1054g7643kcal12.5g4.2g856.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 351g1159kcal7g10.5g122.9g0g
Kahvi mustana 100ml702g23kcal2.1g2.1g0.7g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8232g25102kcal540.4g109.8g2519.8g40.8g
Valittu annoskoko4116g12551kcal270.2g54.9g1259.9g20.4g
Annoskoko puolitettuna2058g6275kcal135.1g27.5g630g10.2g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376