Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 40g291kcal0.5g0.2g32.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g134kcal4g27.4g0.5g1.4g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)14g45kcal2.1g6.6g1.1g2.5g
Sokeri 68g277kcal0g68.1g0g0g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.2g3.7kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Raparperi 201g68kcal1.4g11g0.2g2.8g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.8g2.1kcal0g0.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana824g1780kcal27.6g232.4g78g14.8g
Valittu annoskoko412g890kcal13.8g116.2g39g7.4g
Annoskoko puolitettuna206g445kcal6.9g58.1g19.5g3.7g
Arvot/100g100g216kcal3.3g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595