Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g94g232kcal16.9g0g17.8g0g
Lanttu 125g36kcal1.3g5.8g0.4g2.3g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 31g24kcal0.6g4.8g0.1g0.3g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g8.8g11kcal0.2g0.5g0.8g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana825g641kcal39g28.6g38.4g8.2g
Valittu annoskoko413g320kcal19.5g14.3g19.2g4.1g
Annoskoko puolitettuna206g160kcal9.8g7.2g9.6g2.1g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059