Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g1998g7191kcal279.7g1358.4g61.9g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g100g25kcal0.4g8.4g0.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g25g26kcal2g4.1g0.1g0.5g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 1448g2038kcal27.1g8g199.4g68.9g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )250g2247kcal0g0g249.7g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g150g595kcal33g0g49.4g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g150g581kcal49.4g0g42.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8240g25407kcal783.2g2757.8g1206.2g139.6g
Valittu annoskoko4120g12704kcal391.6g1378.9g603.1g69.8g
Annoskoko puolitettuna2060g6352kcal195.8g689.5g301.6g34.9g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437961