Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 96g389kcal0g95.7g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl399g1357kcal8g12g139.7g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g519g2901kcal43.6g285.4g176.5g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g2116g2962kcal74.1g444.3g95.2g4.2g
Mansikka,pakaste Rainbow998g349kcal5g69.9g5g19g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8256g15918kcal261.4g1814.6g832.8g46.4g
Valittu annoskoko4128g7959kcal130.7g907.3g416.4g23.2g
Annoskoko puolitettuna2064g3980kcal65.4g453.7g208.2g11.6g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100