Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 95g326kcal9.7g66.4g1.1g3.3g
Sokeri 50g201kcal0g49.6g0g0g
Leivinjauhe 3.6g6.4kcal0.2g1.4g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki58g33kcal5g2.9g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g117g98kcal1.3g21.4g0.5g2.1g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 42g295kcal0.2g0g33.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana826g2055kcal44.8g283.6g79.8g10.8g
Valittu annoskoko413g1028kcal22.4g141.8g39.9g5.4g
Annoskoko puolitettuna207g514kcal11.2g70.9g20g2.7g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596