Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 71g216kcal12.8g34.6g0.7g7.6g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g43g135kcal5.1g0.4g12.9g0g
Vesi286g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)8.6g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sinappi 2.1g2.8kcal0.1g0.3g0.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.4g6.6kcal0.2g0.2g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana826g725kcal36.6g71.8g28.4g15.4g
Valittu annoskoko413g363kcal18.3g35.9g14.2g7.7g
Annoskoko puolitettuna207g181kcal9.2g18g7.1g3.9g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576