Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 714g2159kcal128g346.4g7.1g76.4g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g429g1350kcal51.4g4.3g128.5g0g
Vesi2857g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)86g23kcal1.1g4.1g0.2g1.5g
Sinappi 21g28kcal0.9g3g1.3g0.4g
Lihaliemikuutio Maggi24g66kcal2.1g1.6g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8260g7251kcal367g718.8g285g156.6g
Valittu annoskoko4130g3626kcal183.5g359.4g142.5g78.3g
Annoskoko puolitettuna2065g1813kcal91.8g179.7g71.3g39.2g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576