Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1200g396kcal39.6g58.8g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1820g6370kcal218.4g1292.2g38.2g54.6g
Hiiva, 50g200g122kcal26.2g2.2g0.8g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g400g232kcal36g20g0.8g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]400g560kcal56g56g13.6g192g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8260g16811kcal754.8g2859.2g269.4g493.2g
Valittu annoskoko4130g8405kcal377.4g1429.6g134.7g246.6g
Annoskoko puolitettuna2065g4203kcal188.7g714.8g67.4g123.3g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427