Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa48g293kcal4.2g9.2g26.4g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g60g348kcal3.9g21.2g27.5g5.6g
Voi 121g877kcal1.4g0.5g98.3g0g
Kananmuna kuoreton 166g237kcal20.8g0.5g17g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g12g73kcal2.5g0.8g6.5g0g
Hermesetas -neste6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana828g3653kcal65.6g64.4g351.4g11.2g
Valittu annoskoko414g1826kcal32.8g32.2g175.7g5.6g
Annoskoko puolitettuna207g913kcal16.4g16.1g87.9g2.8g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787