Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 62g89kcal7.8g0.2g6.4g0g
Sokeri 80g325kcal0g80.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 74g252kcal7.5g51.5g0.9g2.6g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Taloussuklaa, Fazer57g291kcal2.2g31.7g17g3g
Voi 57g411kcal0.7g0.2g46g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 38g125kcal0.8g1.1g13.2g0g
Voi 60% rasvaa 7.5g41kcal0.1g0g4.6g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen38g68kcal0.2g16.2g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana828g3211kcal38.8g363.4g176.4g13g
Valittu annoskoko414g1605kcal19.4g181.7g88.2g6.5g
Annoskoko puolitettuna207g803kcal9.7g90.9g44.1g3.3g
Arvot/100g100g388kcal4.7g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814