Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g78g242kcal13.3g42.2g2.3g10.2g
Emmental, punaleima 17%55g159kcal18.6g0g9.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha109g182kcal20.8g0g10.9g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g14g127kcal0g0g14.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g94g19kcal0.6g3.6g0.3g1.3g
Sipuli (kuorittu)8.6g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.6g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka19g20kcal0.2g4.7g0g0.2g
Oregano, kuivattu 0.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana829g1507kcal107.6g102.8g73.8g24g
Valittu annoskoko414g754kcal53.8g51.4g36.9g12g
Annoskoko puolitettuna207g377kcal26.9g25.7g18.5g6g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321157