Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo751g5329kcal2.3g1.5g600.4g0g
Sokeri 510g2072kcal0g509.9g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1501g4578kcal145.6g920.2g30g217.7g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Mustikka metsä- 1081g476kcal5.4g69.2g6.5g35.7g
Sokeri252g1024kcal0g251.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 30g101kcal0g24.5g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8280g27211kcal308.2g3565.8g1273.8g507.8g
Valittu annoskoko4140g13605kcal154.1g1782.9g636.9g253.9g
Annoskoko puolitettuna2070g6803kcal77.1g891.5g318.5g127g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906