Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g451g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Punajuuri 676g259kcal6.8g46.6g1.4g16.9g
Vesi, vesijohtovesi 789g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g23g59kcal2.5g0.8g5g0.3g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste68g500kcal0g0g55.4g0g
Risottoriisi (Pirkka)451g1487kcal30.2g360.5g1.8g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)225g101kcal0.5g24.8g2.3g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)51g10kcal0g3.3g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu1127g676kcal11.3g50.7g45.1g0g
Aurajuusto282g958kcal56.3g0g81.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8280g8344kcal227g1016.6g387.2g49.8g
Valittu annoskoko4140g4172kcal113.5g508.3g193.6g24.9g
Annoskoko puolitettuna2070g2086kcal56.8g254.2g96.8g12.5g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123