Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 150g804kcal1.3g1g89.8g0g
Sokeri 637g2584kcal0g636g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 973g3339kcal99.2g681.2g11.7g34.1g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)749g240kcal22.5g35.2g0g0g
Rypsiöljy 135g1192kcal0g0g134.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1497g533kcal2.4g106.4g1.3g29.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8280g17382kcal250.8g2919.6g475g128g
Valittu annoskoko4140g8691kcal125.4g1459.8g237.5g64g
Annoskoko puolitettuna2070g4346kcal62.7g729.9g118.8g32g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247