Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g420g3024kcal0g0g336g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 322g404kcal35.4g0.8g29g0g
Sokeri 238g966kcal0g237.8g0g0g
Ruislese (10g)112g230kcal16.8g29.1g4.8g43.7g
Vehnäjauho, sunnuntai728g2548kcal87.4g516.9g15.3g21.8g
Leivinjauhe 28g49kcal1.5g10.6g0g0.1g
Puolukka 840g326kcal3.7g57.1g4.2g21.8g
Maitorahka, Valio, 0,3700g455kcal77g29.4g2.1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)560g364kcal17.9g26.9g19.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 168g211kcal18.5g0.4g15.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g112kcal0g27.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8288g17378kcal516.4g1873.4g852.4g174.8g
Valittu annoskoko4144g8689kcal258.2g936.7g426.2g87.4g
Annoskoko puolitettuna2072g4345kcal129.1g468.4g213.1g43.7g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557