Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 27g10kcal0.3g1.8g0.1g0.7g
Kaali, paistettu 18g15kcal0.2g0.8g1.1g0.4g
Sipuli, paistettu 8.3g8.4kcal0.1g0.4g0.7g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.7g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Kevyt Herkkulenkki, Atria33g43kcal4g0.4g3g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 117g64kcal1.9g15.3g0.2g1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g5g20kcal0.2g1g1.7g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos3.3g24kcal0g0g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana830g377kcal13.8g40.4g19g4.8g
Valittu annoskoko415g188kcal6.9g20.2g9.5g2.4g
Annoskoko puolitettuna208g94kcal3.5g10.1g4.8g1.2g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777