Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 218g748kcal22.2g152.6g2.6g7.6g
Vesi168g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.1g7.5kcal0.9g0.8g0.1g0g
Kauralese 25g91kcal4.5g11.5g1.9g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana830g1692kcal55.2g329.8g9.2g24g
Valittu annoskoko415g846kcal27.6g164.9g4.6g12g
Annoskoko puolitettuna208g423kcal13.8g82.5g2.3g6g
Arvot/100g100g204kcal6.6g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248