Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)62g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Linssi, punainen, Go Green70g228kcal16.9g34.4g0.7g8.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.4kcal0.1g0.9g0g0.4g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka7.5g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vesi234g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 20g173kcal0g0g19.5g0g
Viinietikka balsami4.7g1.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana830g852kcal36g77.4g40.6g20g
Valittu annoskoko415g426kcal18g38.7g20.3g10g
Annoskoko puolitettuna208g213kcal9g19.4g10.2g5g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212