Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g69g98kcal8.6g0.2g7.1g0g
Sokeri40g162kcal0g39.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 31g105kcal3.1g21.4g0.4g1.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 11g37kcal0g8.9g0g0.2g
Leivinjauhe 1.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g109g164kcal0.5g39.3g0.3g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g55g87kcal3.9g8.7g3.8g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 62g160kcal0.8g1.9g16.8g0g
Kiivi kuorittu 17g8kcal0g1.2g0.1g0.5g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 19g14kcal0.1g2.9g0.1g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g1.6g6.2kcal0g1.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana830g1686kcal34.2g253.2g57.2g4g
Valittu annoskoko415g843kcal17.1g126.6g28.6g2g
Annoskoko puolitettuna208g422kcal8.6g63.3g14.3g1g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759