Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 150g27kcal0.8g3.7g0.6g1g
Oliiviöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Herne 75g52kcal3.8g7g0.3g2.3g
Kuohukerma,valio,2dl75g255kcal1.5g2.2g26.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g56g158kcal9g0.6g12.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana831g1180kcal30.6g28.4g101g7.4g
Valittu annoskoko416g590kcal15.3g14.2g50.5g3.7g
Annoskoko puolitettuna208g295kcal7.7g7.1g25.3g1.9g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368327