Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2002g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 267g102kcal2.7g18.4g0.5g6.7g
Kaali, paistettu 184g150kcal2.3g7.8g11.4g4g
Sipuli, paistettu 83g84kcal1.1g4.1g6.8g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g27g28kcal2.1g4.4g0.2g0.5g
Kevyt Herkkulenkki, Atria334g434kcal40g3.7g29.7g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 1168g639kcal18.6g153.1g2g9.9g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g50g197kcal1.5g10g17g0g
Mustapippuri 3.3g9kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Oivariini, juokseva, rasvaseos33g240kcal0.2g0.2g26.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8300g3769kcal137.8g406g188.8g46.8g
Valittu annoskoko4150g1884kcal68.9g203g94.4g23.4g
Annoskoko puolitettuna2075g942kcal34.5g101.5g47.2g11.7g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777