Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 500g115kcal9.1g12g1g10.5g
Peruna, punnittu kuorineen 1500g971kcal24g197.7g2.6g12.8g
Timjami 3g8.5kcal0.3g0.8g0.2g1.1g
Rypsiöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 22g67kcal2.1g3g5.2g0.4g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g500g550kcal11.5g20g50g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8304g3899kcal94g467g172g49.6g
Valittu annoskoko4152g1950kcal47g233.5g86g24.8g
Annoskoko puolitettuna2076g975kcal23.5g116.8g43g12.4g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181