Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Valkosipuli 31g34kcal2.5g5.1g0.2g0.7g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g8.5g75kcal0g0g8.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.8g0.2g0.4g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g31g88kcal5.9g0g6.9g0g
Timjami 0.9g2.7kcal0.1g0.3g0.1g0.3g
Persilja 19g5.1kcal0.3g0.2g0g1.5g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g250g301kcal6.3g15g22.5g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana833g1129kcal34.4g64.8g77g15.6g
Valittu annoskoko416g564kcal17.2g32.4g38.5g7.8g
Annoskoko puolitettuna208g282kcal8.6g16.2g19.3g3.9g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122