Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 219g84kcal2.2g15.1g0.4g5.5g
Valkosipuli 6.1g6.6kcal0.5g1g0g0.1g
Sipuli 48g15kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Kasvisliemikuutio 88g267kcal8.3g11.8g20.6g1.4g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Basilika, tuore6.6g2.6kcal0.2g0.3g0.1g0.3g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g44g111kcal7g0.7g8.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.4g3.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana833g1003kcal38.4g69g60.2g16.8g
Valittu annoskoko416g502kcal19.2g34.5g30.1g8.4g
Annoskoko puolitettuna208g251kcal9.6g17.3g15.1g4.2g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484