Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g193g231kcal40.5g0g7.7g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g140g76kcal10.5g1.3g2.9g0.6g
Voi 8.8g64kcal0.1g0g7.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.8g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)44g37kcal0.4g1.5g3.1g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.4g5.7kcal0g1.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.6g0.6kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 18g5.2kcal0.6g0.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana833g899kcal106g21g42g2.6g
Valittu annoskoko416g450kcal53g10.5g21g1.3g
Annoskoko puolitettuna208g225kcal26.5g5.3g10.5g0.7g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450