Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 338g1371kcal0g337.4g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl477g1621kcal66.8g305.1g14.8g26.2g
Vehnänalkio, 0,25 dl99g318kcal28.8g32.8g8g13.9g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.5g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl199g1788kcal0g0g198.7g0g
Rahka, valio596g387kcal59.6g25g1.8g0g
Mustikka metsä- 715g315kcal3.6g45.8g4.3g23.6g
Kananmuna kuoreton 874g1247kcal109.3g2.6g89.6g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 795g272kcal24.3g39.7g0.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g191kcal0g47.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8320g15089kcal586.8g1686.2g636g127.6g
Valittu annoskoko4160g7545kcal293.4g843.1g318g63.8g
Annoskoko puolitettuna2080g3772kcal146.7g421.6g159g31.9g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558