Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen643g212kcal21.2g31.5g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g28g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g386g1350kcal6.6g343.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g29g90kcal3.2g17.4g2g8.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g386g1195kcal65.6g208.2g11.2g50.1g
Vehnäjauho, sunnuntai501g1755kcal60.2g355.9g10.5g15g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g771g2391kcal131.1g416.4g22.4g100.3g
Voi, normaalisuolainen (Valio)193g1388kcal1.5g1.5g154.2g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g643g386kcal64.3g27.6g1.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen257g85kcal8.5g12.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu175g220kcal19.2g0.5g15.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka13g51kcal0g12.7g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.7g1.6kcal0g0.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl129g743kcal27.1g6.8g64.9g14.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8320g19734kcal817g2868.8g565.6g376.8g
Valittu annoskoko4160g9867kcal408.5g1434.4g282.8g188.4g
Annoskoko puolitettuna2080g4933kcal204.3g717.2g141.4g94.2g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183