Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1571g5390kcal160.1g1099.6g18.8g55g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)580g2146kcal81.2g319g46.4g63.8g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%24g60kcal3.4g2.7g1.4g11.8g
Vesi, vesijohtovesi 1692g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g27g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen121g870kcal0g0g96.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka121g1063kcal0g0g120.8g0g
Sokeri 29g118kcal0g29g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8352g19294kcal489.4g2900.6g568.2g261.2g
Valittu annoskoko4176g9647kcal244.7g1450.3g284.1g130.6g
Annoskoko puolitettuna2088g4824kcal122.4g725.2g142.1g65.3g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132979