Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 331g471kcal41.3g1g33.9g0g
Sokeri 601g2439kcal0g600.3g0g0g
Maito, Kevyt300g138kcal9.6g14.4g4.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl300g1022kcal6g9g105.2g0g
Voi 60% rasvaa 285g1555kcal2.5g1.4g174g0g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.4g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 781g2680kcal79.6g546.8g9.4g27.3g
Raparperi 901g304kcal6.2g49.6g0.9g12.6g
Voi 60% rasvaa 150g819kcal1.3g0.8g91.6g0g
Sokeri 300g1220kcal0g300.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 195g670kcal19.9g136.7g2.3g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8352g22739kcal336g3343g843.6g93.8g
Valittu annoskoko4176g11370kcal168g1671.5g421.8g46.9g
Annoskoko puolitettuna2088g5685kcal84g835.8g210.9g23.5g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273